Note: Alle getoonde foto's zijn gemaakt door en eigendom van de fam. Bunte.Als oud PTT-/ KPN-er blijft telefonie in het bloed zitten, al enkel jaren bekijk ik meerdere website's waaronder die van Robert  Hij heeft letterlijk van zijn woon huis een museum gemaakt.
Hij woont / leeft tussen de bedienpost, koordenposten, hoofverdeler en telefooncentrales in. Bezoek zijn website en daar staat maar een deel van zijn enorme verzameling op.

In zijn museum staan zeer mooie stukken (ook zeer oude) tentoon gesteld, en alles ook werkend. Ook in de automaatruimte / hoofdverdeler alles werkend te zien.
Via Robert heb ik mijn eertse koordepost aangekocht, begin van een nog veel meer verzamelen en vooral werkend maken.
De spreekkamer bij ons op kantoor staan ze opgesteld en aangesloten op de TeKa bb  / UH 30. de 2 automaten zijn ook aangesloten op de bedrijfs Pabx een Panasonic NCP.   

Ook zijn er een aantal losse onderdelen van een centrale waaronder een pannekoek kiezer van een AGF Ericsson centrale en een X-Y Kiezer ook ven Ericsson. Mooi stukje mechanica. 

-Koordenposten:
2 koordenposten zijn aangesloten aan de TeKa BB. het is mogelijk om via de koordenpost naar "buiten" te bellen naar bv een mobiel. De bedrijfs Pabx, een NCP van Panasonic zet de kiespulzen (IDK) naar toontjes (TDK).  
Ondanks dat de koordenposten oud zijn werkt het naar behoren.

De kreet "verkeerd verbonden" komt uit de periode van deze hand bediende centrales, de gesprekken worden letterlijk handgeschakeld met behulp van de koorden. 


-Diverse oude telefoons:
-Moederklok:-Bedientoestellen:

 

-Meetapparatuur:
Meetpost TeKa F


-Schakelaars (Kiezers):

-Philips UH30  (30-4-5):
 
-Philps TekA BB:
  Is een 24V=  automaat met een capaciteit van 2 netlijnen, 2 huisorganen en 9 lijnstroomlopen.
  Deze automaat heeft een mechanisch systeem om de kies- en bezettoon op te wekken en de wekspanning te creëren.

  Het gewicht is ca 55 Kg voedings unit niet mee gerekend.
 -Huis automaat: